Móric
14 °C
17 °C

Cronut? Felejtsd el, az új őrület neve: sütej

2014.03.07. 18:05

Tavaly decemberben a fél világ megismerte Dominique Anselt, a New York-i Dominique Ansel Bakery tulajdonosát, aki bevezette a gasztronómiába az édességipar medvehagymáját, a croissant és a fánk (donut) szerelemgyerekét, a cronutot.

Ám a celebcukrász nem tud nyugton maradni. A Gawker médiabirodalomhoz tartozó Jezebelen olvastuk, hogy legújabb kreálmányáról, amit jövő héten fog bemutatni a nagyközönségnek a texasi Észak-északnyugat Fesztiválon, így írt a Twitteren:

Ha egyszer mindenki szeret süteményt majszolni és közben tejet kortyolgatni, akkor miért ne csinálhatnék olyan desszertet, ami kombinálja a kettőt?

Sőt, már a Twitterére is kirakta az első képet az új ínyencségről:

o-COOKIE-SHOT-GLASS-570
Fotó: Dominique Ansel Bakery / Dominique Ansel Bakery

A recept tehát egyszerű: egy bögreformájú süteménybe tejet kell önteni. Az eredmény:

a sütej!

Ha pedig vodkát is öntünk bele, akkor olyan White Russian koktélt ihatunk, ami láttán még Jeffrey "Dude" Lebowsky is úgy ledöbbenne, hogy nem tudna semmi vicceset mondani.