Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Cronut? Felejtsd el, az új őrület neve: sütej

2014.03.07. 18:05

Tavaly decemberben a fél világ megismerte Dominique Anselt, a New York-i Dominique Ansel Bakery tulajdonosát, aki bevezette a gasztronómiába az édességipar medvehagymáját, a croissant és a fánk (donut) szerelemgyerekét, a cronutot.

Ám a celebcukrász nem tud nyugton maradni. A Gawker médiabirodalomhoz tartozó Jezebelen olvastuk, hogy legújabb kreálmányáról, amit jövő héten fog bemutatni a nagyközönségnek a texasi Észak-északnyugat Fesztiválon, így írt a Twitteren:

Ha egyszer mindenki szeret süteményt majszolni és közben tejet kortyolgatni, akkor miért ne csinálhatnék olyan desszertet, ami kombinálja a kettőt?

Sőt, már a Twitterére is kirakta az első képet az új ínyencségről:

o-COOKIE-SHOT-GLASS-570
Fotó: Dominique Ansel Bakery / Dominique Ansel Bakery

A recept tehát egyszerű: egy bögreformájú süteménybe tejet kell önteni. Az eredmény:

a sütej!

Ha pedig vodkát is öntünk bele, akkor olyan White Russian koktélt ihatunk, ami láttán még Jeffrey "Dude" Lebowsky is úgy ledöbbenne, hogy nem tudna semmi vicceset mondani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!