Budapest a világ 15. legbulisabb városa

2014.11.07. 17:04

Szerencsére elkészült egy újabb lista arról, hogy hol lehet a legjobban bulizni a világon. Ezúttal a GetYourGuide and GoEuro közös felmérése készült el, ami főleg egy szempontot vett figyelembe a városok értékelésekor: hol, mennyire lehet egyszerűen, olcsón, könnyen berúgni. A lista szerint 1800 város közül Budapest a 15. legbulisabb hely, aminek főleg négy oka van:

  • lehet közterületen inni,
  • reggelig is lehet inni a szórakozóhelyeken,
  • olcsó a sör,
  • jók a sportklubok.

Utóbbit egyáltalán nem értjük, de ez elég is volt a dicsőséges 15. helyhez, mert egyébként a szavazók szerint mind a bárok, mind a klubok pocsékak a városban, ugyanis a lehetséges hat pontból mindkettőre egyet adtak. Ahogy jókat vásárolgatni sem lehet, erre egyszerűen nulla pontot kapott a város. Budapest még így is olyan helyeket előzött meg, mint Las Vegas, Rio, Bangkok vagy Melbourne. 

Az öt legjobb hely Berlin, London, Párizs, New York és Tokió lett. A lista hitelességére nem vennénk mérget, különösen, mert a pontszámok szerint Las Vegas rosszabb hely, mint Moszkva, Isztambul, ahol a legtöbb helyen egyáltalán nem is lehet alkoholt kapni, pedig alkalmasabb a bulizásra, mint Amszterdam.