Radikális változás jön az IKEA húsgolyók életében

2015.04.08. 16:11

A bútorok után a húsgolyó az IKEA egyértelműen legnépszerűbb terméke, és a bútorhálózat a Mashable szerint most újabb piac, a vegetáriánusok felé nyit. Az új, húsmentes húsgolyó a meglehetősen hősiesen hangzó 

Grönsaksbullar

nevet kapta, és először európai országokban lehet hozzájutni. Ausztráliának viszont egy ideig várnia kell, mert hiába fogyasztanak el évente nyolc és fél millió IKEA húsgolyót, a vega verzió egy ideig biztos nem kerül forgalomba arrafelé. Ausztrália, az Egyesült Államok és Ázsia csak azután juthat hozzá az új termékhez, hogy most áprilisban letesztelik a népszerűségét az európai piacon.

A húst egyébként borsóval, kukoricával, répával és kelkáposztával váltják fel, ennek az előállítása pedig 30-szor kevésbé környezetszennyező, mint húsipari elődje. A vegetáriánus húsgolyó egyike az IKEA új egészségközpontú kampányának, aminek részeként az étkezőrészleget is átalakítják, sokkal otthonosabb környezetet teremtve a vásárlóknak.