Szilvia
5 °C
16 °C

Még 2018-ban is gulyással akarjuk eladni az országot, 235 millióért

bpimazs
2018.05.14. 17:10

Évi 4,5-5 milliárd forintot tervez elkölteni az ország népszerűsítésére a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A kampány első, június végéig tartó fázisának médiaköltségvetése 1,3 milliárd forint - írja a Kreatív. Az ügynökség ugyanis azt szeretné, hogy Budapest turisztikai értelemben megelőzze Prágát, és 2030-ig beérje Bécset.

A Budapestre koncentráló kampány első fázisául imázsképek, egy weboldal, egy arculat és egy videó készült el 235 millió forintért; ezekben trendi, és Budapest sokszínűségét - ahogy a kreatív fogalmaz: "fűszerességét" - hangsúlyozó képekre helyezték a hangsúlyt. Így van ez a videóval is, amely 800 alkalommal fog lemenni a CNN-en, és amelyben ennyi pénzből sem sikerült fiatalosabb és trendibb dolgot kitalálni, mint a Széchenyi fürdőt, a kisföldalattit és természetesen mindennek megfűszerezéseként a gyulyásevést. Illetve természetesen megjelent a legtrendibb budapesti ingatlan, a kormány első számú kirakatépülete, a Várkert Bazár is.

A Kreatív azt írja: a kampány nyári fázisa keddtől június 30-ig fut, és az USA-ra, Nagy-Britanniára, Németországra, Olaszországra, Franciaországra és Spanyolországra koncentrál, plusz a közösségi csatornákon Írország, Kanada, Ausztrália és Svájc is kap az anyagokból.

A kampány médiabüdzséjének 65 százalékát online platformokon költik el, tévére 25 százalék jut, kiemelten költenek fedélzeti magazinokra és médiafelületekre is, és tartalmi együttműködések is lesznek olyan magazinokkal, mint például a Vice. 

A kampányt ugyanaz a Graphasel stúdió készítette, amelyik a tavalyi vizes VB és a 2024-es olimpia imázsán is dolgozott.

A Magyar Turisztikai Ügynökség legutóbb azzal került a hírekbe, hogy Juhász Péter bemutatott egy hangfelvételt, amelyen a miniszterelnök erre semmilyen felhatalmazással vagy munkaviszonnyal nem rendelkező lánya állami pénzekről beszélgetett az ügynökség egy képviselőjével.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?