Ez nem rémálomburger, csak zöld apátia

burg2
2018.10.21. 11:27

Piacra dobta Magyarországon is Halloween közeledtével a Nightmare King (Rémálomkirály) nevű hamburgerét a Burger King, aminek többek között az az érdekessége, hogy

nukleáris zöld színe van a buciknak.

Nem vicc, tényleg úgy néz ki a hamburger, mintha Bruce Bannert a kezében hamburgerrel érte volna a gammasugárzás.

Azonban a rémálomburger története ott még nem ér véget, hogy zöld színe van a bucinak. A Burger King ugyanis azt állítja, hogy a hamburgertől konkrétan rémálma lesz éjszaka az embernek, és ezt 10 estén keresztül összesen 100 emberen tesztelték úgy, hogy lefekvés előtt ezt a zöld burgert kellett enniük. Mint kiderült, három és félszer sűrűbben álmodtak rosszat azok, akik ezt a szörnyűséget megették, mint azok, akik nem. Több alváskutatóval állították össze azt a protein plusz sajt kombót, amitől az embernek rémálmai lesznek, vagy felriad álmából.

Az már más kérdés, hogy független szakértők szerint ugyan tényleg vannak olyan ételek, amelyektől nagyobb valószínűséggel álmodunk rosszat, de olyat egyelőre túl nagy bátorság kijelenteni a Munchies cikke szerint, hogy megtalálták a tuti rémálmokat okozó étel receptjét.  Még egy élettani hatásról számoltak be a burgert kipróbálok, ez a zöld színű széklet volt, erről majd később.

Már a promófotót nézegetve is az jött le, hogy szörnyen zsúfoltnak tűnik a burger: rántott csirke, bacon, még egy hús, hagyma, sok sajt, de ennél sokkal jobban érdekelt, hogy tényleg ennyire zöld-e a buci, vagy pedig valami kifakult ikeás szőnyegre hasonlít majd színben. Ez a része stimmelt: szuperzöld volt, külön megkóstolva puha, bár van valami nehezen beazonosítható utóíze az egésznek,

azt hiszem, ilyen érzés lehet mohába harapni.

Az már inkább meglepett, hogy a burgerbe beleharapva az égvilágon semmilyen benyomást nem keltett. Valószínűleg azért, mert annyira tele volt pakolva, hogy az ízek egymást oltották ki, semmi sem tudott igazán kidomborodni, még azt sem éreztem, hogy lenne benne szósz, pedig hát raktak bele. Azt meg konkrétan csak néhány harapás után tapintottam ki, hogy az alján ott van valami még, na az volt a húspogácsa, aminek szerintem az égvilágon semmi keresnivalója nem volt ott.

Mondjuk mindezek ellenére nem volt nehéz enni, sőt, simán csúszott a burger, aztán úgy félúton elkezdtem nézelődni, hogy mi is van előttem, és hát nem annyira szívderítő a látvány. Ez egyébként nem lenne baj, mert hát egy félig megevett burger nem feltétlen szép étel. viszont ez az égvilágon senkit nem érdekel, ha finom.

Itt viszont még ez sincs, csak a zöld apátia. 

A végefelé azt beszéltük ketten, hogy igazából olyan ez az egész, mint egy effektekkel telepakolt science fiction, amire a moziból kijövet már alig emlékszel. A sci-fi érzést csak fokozza, hogy az amúgy egész gyurmaállagú bucit gyúrogatva olyan benyomása van az embernek, mintha egy kettémetszett földönkívüli fejet nyomkodna, ráadásul az ujjlenyomatok is ottmaradnak benne. Szóval összességében: nagyon zöld és totál értelmetlen.

Bár azt még hozzá kell tenni, hogy maga a zöld buci szivacsos állaga abból a szempontból nagyon izgalmas, hogy teljesen alkalmazkodik a nyomkodáshoz, ergó nem esik szét, nem morzsolódik, nem szakad, hanem mint a Play-Doh, lehet alakítani, rányomni a húsra, és olyan szép kompakt módon összefogja a teljesen idióta módon összeválogatott három fajta húst, hogy a tálcánkon tényleg egy morzsa nem esett le. Nagyon bizarr, de hosszú távon remek megoldás lehet a batár megaburgerek szétesésének a meggátolásához. Menüben két és fél ezer forintért adják, de ennyit nem ér a dolog, hacsak valaki nem akar mindenáron zöldburgeres fotókkal villogni.

Ami a beígért mellékhatásokat illeti: a zöldszareffektus határozottan működik (Lovas kolléga military zöldként hivatkozik erre) , viszont egyiküknek sem voltak rémálmai. Bár az érdekes, hogy egyikünk hajnal négytől óránként felébredt, a másikunk meg korán reggel az ágya helyett a kanapén találta magát, de ettől még így sem tudnánk kijelenteni, hogy a Nightmare King burger valóban okoz rémálmokat. Meg azt sem, hogy lenne bármi értelme egy ügyes marketingfogáson kívül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?