Szerb versenyző nyerte a 24 órás, budapesti rejtvénybajnokságot

2019.04.07. 18:09 Módosítva: 2019.04.07. 20:56

A szerb Nikola Zivanović nyerte a 24 órás budapesti rejtvénybajnokságot vasárnap – számolt be az MTI. 

A Rejtvényfejtők Országos Egyesületének (ROE) vetélkedőjén a versenyzőknek 24 óra alatt 13 fordulóban kellett minél több logikai feladványt megoldaniuk. Az idei, 19. rejtvényfejtő maratonra 14 országból 33 versenyző nevezett be – közölte István György, a verseny főszervezője. 

A győzelmet az utolsó fordulóban szerezte meg a már négyszeres rejtvénymaraton-győztes, szerb Nikola Zivanović az angol Neil Zussman előtt. A feladványok – a nemzetközi szabályoknak megfelelően – „nyelv- és kultúrasemlegesek” voltak, így nem okozott problémát a különböző országból érkező játékosok szellemi tudásának összemérése.

A magyar játékosok közül idén hárman is a legjobb tíz között végeztek, Madarassy Pál az ötödik, Gyimesi Zoltán a 8., míg Samu Viktor a 9. lett. Ők mind tagjai annak a magyar csapatnak, amelyik a tavalyi rejtvényfejtő-világbajnokságon bronzérmet szerezett. A verseny főszervezője megjegyezte: idén ősszel Németországban rendezik meg a szudoku- és rejtvényfejtő-világbajnokságot, a világbajnokságra a magyar válogatóversenyt május 25-én rendezik.