Prága kitiltja az e-rollereket, itthon nincs változás

2019.10.22. 11:22

Prágában felmondta a megállapodást a városvezetés az elektromos rollerek kölcsönzésével foglalkozó céggel, számol be róla az euronews.

A cég tavaly ősz óta foglalkozott a rollerek bérbeadásával, azonban egyre nagyobb gondot kezdtek jelenteni a járdákon széthagyott és a közlekedést akadályozó járművek. A főváros jelezte, hogy nem a Lime prágai működését akarja betiltani, csak jelezni szerette volna a vállalat felé, hogy ez így nincs rendjén.

Az elektromos rollerek egyébként sok városban problémát jelentenek, de míg Ausztriában útmutatót dolgoztak ki városoknak a közösségi e-rollerek bevezetéséhez, Berlinben jól érthető, piktogramos szórólapokon magyarázzák a szabályokat a rendőrök, addig itthon még kaotikusabb a helyzet, megoldás nem, büntetés viszont vár az e-rollerezőkre.

Habár még október elején Révész Máriusz, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos azt mondta, elengedhetetlen az e-rollerek miatt a KRESZ átdolgozása, másnapra már kiderült, hogy a kormány nem tartja prioritásnak a kérdést. Ez pedig az elektromos roller-káoszhoz hasonlóan azóta sem változott.   • Hírek
  • Bankszámla