2024. június 29. 18:00
Svájc
Olaszország
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia

Átlag kétszáz forinttal drágul a fürdőzés Budapesten

2008.09.29. 13:10
A növekvő energiaárak miatt átlagosan kétszáz forinttal drágábbak lesznek a belépők a Budapest Gyógyfürdői Zrt. fürdőiben október 1-től. A Királyban ezentúl vasárnaponként koedukált napot tartanak, a női napok száma eggyel csökken.

Október elsejétől átlagosan kétszáz forinttal fognak többe kerülni a belépők a Budapest Gyógyfürdői Zrt által üzemeltetett fürdőkbe - közölte a cég. A vállalat költségei a villamos energia, a gáz és a távfűtés áremelkedése miatt nagy mértékben megnövekedtek, ezért vált szükségessé az emelés. A kiegészítő szolgáltatások (pl. masszázs) árai nem emelkednek. Idén a fürdővállalat még nem emelt árakat, sőt a strandszezonban az új vendégcsalogató kedvezmények miatt mintegy 22%-kal csökkentek az átlagos jegyárak.

Október 1-től a Király Gyógyfürdő bővíti és módosítja szolgáltatásait: lesz koedukált nap is. Az építészeti kuriózumnak számító török fürdőbe hagyományosan külön napon látogattak a férfiak és a nők. Október 1-től azonban vasárnaponként lehetőség nyílik a koedukált, fürdőruhás fürdőzésre is. A többi nap beosztása is módosul némiképp. A férfiak ezentúl kedden, csütörtökön, pénteken és szombaton látogathatják a Királyt, míg a női napok száma eggyel csökken. A hétfő és a szerda továbbra is marad női nap. Visszaáll egy korábban népszerű szolgáltatás is: a fürdőlepedő és a kötény ismét jár minden vendégnek a férfi és a női napokon a Királyban.

Két fürdő eladó

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. inkább források átcsoportosításával finanszírozná 13 fürdő fejlesztését, a meglévő tizenöt fürdőből kettőt eladna - írta meg nemrég a Világgazdaság. Az egyik a két éve zárva tartó Erzsébeti gyógyfürdő, modernizálása túl sokba kerülne, viszont szálloda épülhetne a helyén. A másik bezárásra ítélt épület az újpesti uszoda, aminek még saját vízbázisa sincs, a vizet a Széchenyi forrásából kapja.