Béla
8 °C
15 °C

Ingyenes szűrővizsgálatok és virslievés az Egészségligetben

2007.06.01. 19:39
200 ezer négyzetméteren, több mint 120 sátorban várják orvosok és egészségügyi szakemberek tanácsadással és szűrővizsgálatokkal az egészségükért aggódókat. Plusz lesznek koncertek meg görényolimpia.

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg június 2-án és 3-án az Egészségligetet, persze hogy a Városligetben és rossz idő esetén a Petőfi Csarnokban.

A rendezvényen több mint 120 sátorban különböző ingyenes szűrővizsgálatokat végeznek, illetve egészség-megőrzési tanácsokat adnak. Az Egészségligeten a vizsgálatokat többek közt két nagy hírű kórház, az Uzsoki utcai Kórház, illetve a Nyírő Gyula Kórház munkatársai végzik.

Az ilyen rendezvényeken szokásos allergológia, vércukor- és koleszterin vagy éppen vérnyomásmérés mellett bőrgyógyászati mérésekre, különböző rákszűrésekre vagy éppen szemvizsgálatra is bejelentkezhetnek az egészségüket féltők és a megrögzött hipochonderek.

A szűrővizsgálatok mellett talkshow-kat, kabaréjelenteket vagy éppen könnyűzenei fellépőket is meghallgathatnak az ingyenes fesztivál látogatói. Emellett a gyerekek az Állatpark programjai közül is válogathatnak, lesz például mentő- és rendőrkutya bemutató, és ügyességi verseny görényeknek. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy szombaton virslievésben megmérkőzik egymással Nick Árpád erőművész és Gangsta Zolee kutyája.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!