Ingyenes szűrővizsgálatok és virslievés az Egészségligetben

2007.06.01. 19:39
200 ezer négyzetméteren, több mint 120 sátorban várják orvosok és egészségügyi szakemberek tanácsadással és szűrővizsgálatokkal az egészségükért aggódókat. Plusz lesznek koncertek meg görényolimpia.

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg június 2-án és 3-án az Egészségligetet, persze hogy a Városligetben és rossz idő esetén a Petőfi Csarnokban.

A rendezvényen több mint 120 sátorban különböző ingyenes szűrővizsgálatokat végeznek, illetve egészség-megőrzési tanácsokat adnak. Az Egészségligeten a vizsgálatokat többek közt két nagy hírű kórház, az Uzsoki utcai Kórház, illetve a Nyírő Gyula Kórház munkatársai végzik.

Az ilyen rendezvényeken szokásos allergológia, vércukor- és koleszterin vagy éppen vérnyomásmérés mellett bőrgyógyászati mérésekre, különböző rákszűrésekre vagy éppen szemvizsgálatra is bejelentkezhetnek az egészségüket féltők és a megrögzött hipochonderek.

A szűrővizsgálatok mellett talkshow-kat, kabaréjelenteket vagy éppen könnyűzenei fellépőket is meghallgathatnak az ingyenes fesztivál látogatói. Emellett a gyerekek az Állatpark programjai közül is válogathatnak, lesz például mentő- és rendőrkutya bemutató, és ügyességi verseny görényeknek. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy szombaton virslievésben megmérkőzik egymással Nick Árpád erőművész és Gangsta Zolee kutyája.