Magyar nyerte a rejtvényfejtő vb-t

2007.10.10. 20:34
Rióban rendezték meg a rejtvényfejtők 16. világbajnokságát, amelynek 16 éves története alatt most először lett magyar nyertese. A 95 indulónak logikai feladatokat kellett megoldania, az indulás nem igényelt nyelvtudást, mivel nyelv- és kultúrasemleges volt valamennyi feladat.

Rio de Janeiróban rendezték meg a 16. Rejtvényfejtő vb-t 26 ország részvételével. A 95 egyéni induló közül a 31 éves Madarassy Pál nyerte meg a háromnapos versenyt.

A második nap után még csak a 9. helyen állt, de a rájátszás elődöntőjéből már 4.-ként jutott tovább az ötfős döntőbe. A fináléban pedig hibátlan megfejtéssel és a legjobb idővel megnyerte a világversenyt. Madarassy Pál közgazdász jelenleg Brüsszelben dolgozik az Európai Unió Csalásellenes Hivatalában.

A magyaroknak a játék 16 éves történetében eddig egy ezüstöt (egyéniben, István György) és négy bronzérmet (csapatban) sikerült elhozniuk. A csapatversenyben idén a magyarok a hetedik helyezést érték el a 26 induló ország közül. A csapat kapitánya Erős Zoltán, a Füles főszerkesztője volt, tagjai pedig Horváth Zoltán, István György és Kerek Anita.