Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar nyerte a rejtvényfejtő vb-t

2007.10.10. 20:34
Rióban rendezték meg a rejtvényfejtők 16. világbajnokságát, amelynek 16 éves története alatt most először lett magyar nyertese. A 95 indulónak logikai feladatokat kellett megoldania, az indulás nem igényelt nyelvtudást, mivel nyelv- és kultúrasemleges volt valamennyi feladat.

Rio de Janeiróban rendezték meg a 16. Rejtvényfejtő vb-t 26 ország részvételével. A 95 egyéni induló közül a 31 éves Madarassy Pál nyerte meg a háromnapos versenyt.

A második nap után még csak a 9. helyen állt, de a rájátszás elődöntőjéből már 4.-ként jutott tovább az ötfős döntőbe. A fináléban pedig hibátlan megfejtéssel és a legjobb idővel megnyerte a világversenyt. Madarassy Pál közgazdász jelenleg Brüsszelben dolgozik az Európai Unió Csalásellenes Hivatalában.

A magyaroknak a játék 16 éves történetében eddig egy ezüstöt (egyéniben, István György) és négy bronzérmet (csapatban) sikerült elhozniuk. A csapatversenyben idén a magyarok a hetedik helyezést érték el a 26 induló ország közül. A csapat kapitánya Erős Zoltán, a Füles főszerkesztője volt, tagjai pedig Horváth Zoltán, István György és Kerek Anita.