Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Tüzeld fel a hálószobád, most és mindörökre

2008.03.25. 13:58
Egy amerikai művész megelégelte a spameket, és lerajzolta, miről is szólnak szó szerint az ajánlatok.

Ha Ön nem az a kandallós irodában tevékenykedő felsővezető, aki kinyomtatva olvassa ezt a cikket, és ugyanígy kapja meg az emailjeit, akkor nyilván napi bosszúságot okoz a postaládájában lerakódó napi két-háromszáz spamje. Egy ideig nyilván viccesnek találta, hogy nő létére is órákig tartó erekcióval kecsegtetik, felhívják a figyelmét, hogy barátnője tartós boldogságát csak méretes rúdjával biztosíthatja, vagy forró husik megtapasztalását ígérik.

Nézze meg az összes spamet!

Utána, nagyjából egy nappal később a vicc bosszúságba, végül pedig apátiába csap át, amit csak impotens spamszűrőnk hangos átkozása szakít meg időnként.

A hosszú távú megoldás erre a problémára is a kreativitás lehet, amelynek egyik irányát egy gyerekkönyv-illusztrátor stílusában alkotó pennsylvaniai művész jelölte ki. Janet Nelson blogján elindított sorozata internetes népművészetet indíthat el. Az ártatlan spamnek nevezett stílus grafikai megjelenése Réber Lászlót idézi, de csak távolról, mert a magyar grafikus azért jobb. Mivel azonban Réber a vicces spamek megjelenése előtti időkben alkotott, jobb híján Lázár Ervin-könyveket illusztrált, a jelen netfüggő művészei számára szabad a pálya.

Óvatosan nyissa ki levélszemétmappáját, és a legabszurdabb spamekből készítsen képet, vagy akár képregényt. Küldje el a végeredményt nekünk, mi pedig, miután előkerestük a kéretlen leveleink közül, bemutatjuk a legjobbakat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?