Az átlagosnál melegebb lesz a Sziget

2007.08.03. 10:59
Átlagos augusztus elejei, de annál kissé melegebb időt jósol a meteorológus a 2007-es Sziget Fesztivál idejére. Nagyobb esőzésekről egyelőre nincs prognózis.

Az idei Sziget idejére alapvetően meleg, nyári idő várható, 30 fok körüli átlag hőmérséklettel – tájékoztatta az Indexet Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálattól. A szakember szerint átlagos vagy az átlagosnál kissé melegebb augusztus elejei idő lesz a 8-a és 15-e közötti időszakban.

A jó idő nem lesz zavartalan, gomolyfelhők és záporok előfordulhatnak, de nagyrészt csapadék nélküli időre lehet számítani. A meteorológus szerint főleg 11-e után lesz többször felhős az ég, szombattól nagyobb a valószínűséggel várhatóak záporok. A záporok nagyságát, minőségét egyelőre azonban nem lehet megtippelni. Az OMSZ munkatársa elmondta, hogy a zivatarok mindig hozhatnak meglepetést: hosszabb ideig tartó esőzést vagy jégesőt, de ezt ilyen távolságból képtelenség előre jelezni.

A maximum hőmérséklet 29-30 fok körül várható, ez Vadász szerint tizenharmadika vagy tizennegyedike után kicsit mérséklődhet. Hajnalban 14-15 fok alá nem nagyon fog süllyedni a hőfok, ez jó hír a sátorozóknak.

Vadász Vilmos ugyan leszögezte, hogy ennyire előre nem lehet pontos prognózist mondani, ők ezt várják, de aztán lesz, ami lesz.