Szilveszter az ügetőn

2003.12.31. 20:20
Talán a meleg eső, talán a hír hatására, hogy az idei most már tényleg az utolsó, de rekordtömeg gyűlt össze a Kerepesi úti ügetőpályán a szilveszteri lóversenyre. Az Index Tényfeltáró és Versenyszakértői Bizottsága ezúttal családtagokkal súlyosbítva érkezett a helyszínre, ahol a parkolási káoszon átvergődve megnyugodva konstatálta, hogy az ötszáz forintos belépőért egy pohár pezsgő is jár.
Tekintse meg képeinket!
A bejáratnál vásárolt Turf birtoklása azt a hamis képzetet kelti az emberben, hogy szakértő. Innét tudjuk például, hogy Kánya Kata Veteránt és Bubik István Zsibárust hajtja, Kőbán Ritának pedig Zűr jutott. A lap alján olvasható jóslatok alapján megpróbálhatunk biztosra menni, sokkal izgalmasabb azonban a lovak neve alapján dönteni. Vajon Bróker lesz a nyerő, vagy inkább a My Fair Ladyt idéző nevű Eliza?

Ha kellőképpen szerencsétlen arckifejezéssel lapozgatjuk az újságot, biztosra vehetjük, hogy megjelenik egy bácsi, aki megosztja velünk a tuti tippet. A fél hatos futamnál például egy illuminált lótenyésztő tanácsa alapján tettük meg a hetes és nyolcas lovat (Euréka és Fairplay) tétre és helyre, és valóban befutottak második és harmadik helyen. Ezzel ötven százalékkal csökkentettük veszteségeinket.

Tekintse meg képeinket!
A szilveszteri ügető éppen olyan, mint a Sziget vagy a Fészek: az ember lépten-nyomon ismerősökkel találkozik. A futamok közti időket a rutinosabbak a pálya hátsó szakaszánál található kocsma emeletén töltik, ahol a közönség leginkább a Szárnyas fejvadász világára hajaz. Megfordulnak itt fehér cowboycsizmás, sasos bőrnyakkendős Kris Kristofferson-hasonmások, keménykalapos bukmékerek és bőrdzsekis autónepperformák egyaránt. A szilveszteri versenyre érkező belvárosi lakosok turistaként kószálnak a lovi tősgyökeres közönsége között, és azon gondolkoznak, vajon innét tudnak-e képeslapot írni a hazaiaknak.

Noha a tavalyi és tavalyelőtti szilveszteren is ezzel fenyegetőztek, most már komolynak tűnik a terv: jövőre bezárják a Kerepesi úti pályát, ez volt itt az utolsó szilveszteri verseny. A tervek szerint tavasszal már a két metrómegállóval kijjebb fekvő Kincsem Parkba költözik a lovi, a régi helyszínt pedig eldózerolják.

Hogyan fogadjunk?
Lóversenypályán vagy külső fogadóhelyen lehet játszani lóversenyre.

Magyarországon csak totalizatőr rendszerben lehet fogadni, aminek lényege, hogy a feltett összeget a levonások után szétosztják a nyertesek között.

Az alaptét, azaz egy játék ára: 200 Ft.

Tét: az első helyezett lóra fogadunk. Hely: az általunk játszott ló az első háromban végez. Befutó: az első két helyezettet kell eltalálnunk helyes sorrendben Hármasbefutó: az első három helyezettet kell eltalálnunk a helyes sorrendben.

További felvilágosítás kérhető minden kasszánál.

Forrás: Magyarturf.hu