Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Star Wars sisakok kalapács alatt

Reuters
2002.12.16. 09:48
Négy "starwarsos" sisak is kalapács alá kerül kedden egy londoni filmereklye-árverésen. A Csillagok háborúja filmek rajongói az 1977-ben készült epizódban használt sisakokból vásárolhatnak a Christie's aukcióján. A kalapács alá kerülő sisakok között van a birodalmi rohamcsapatok tagjainak egyik fehér sisakja, valamint a birodalom egyik pilótájának fejfedője is, mindkettőre 3000 font kikiáltási árral lehet licitálni. A lázadók egyik pilótájának sisakját viszont már csak ezer fontért kezdik árulni.

A keddi árverésen nem csak a Csillagok háborújából kerülnek kalapács alá ereklyék. A portékák között ott lesz az a pilóta öltöny, amelyet Jack Nicholson a Ragyogás című filmben viselt, egy Omega óra, amely Pierce Brosnan karján mutatta az időt az egyik James Bond filmben, és amely szakértők szerint akár 12000 fontot is megérhet a gyűjtőknek. Az elárverezésre kerülő 217 tárgy között ott lesz végül Tom Hanks gépfegyvere a Ryan közlegény megmentése című filmből.