Eminem négy díjat nyert

MTI
2003.01.14. 08:40
Helyi idő szerint hétfőn este 30-ik alkalommal adták át a díjakat a Los Angeles-i Shrine Auditoriumban. Az est sztárja, Eminem, aki a The Eminem Show címu albumával a pop-rock valamint a rhythm and blues és hip-hop kategória díját is megnyerte, nem volt jelen az átadáson. Az amerikai rapper az év legjobb férfi énekese a pop-rock és hip-hop kategóriában.

Ashanti a pop-rock és a hip-hop kategóriában az év felfedezettjének járó díjat nyerte. A nők között a pop-rock kategória győztese Sheryl Crow, a rhythm and blues legjobb énekesnője Mary J. Blige. A legjobb pop-rock együttes a Creed, s ez az együttes lett a befutó az alternatív kategóriában is.

A country legjobbja a férfiak között Tim McGraw, a nők között Martina McBride, az együttesek között a Dixie Chicks nyert. A legjobb filmzene a Pókemberé a szavazatok szerint.

A díjkiosztó házigazdája Ozzy Osbourne és családja volt. a ceremónián fellépett többek között Christina Aguilera, Mariah Carey, Shania Twain, a Nickelback és Elton John. A díjakat húszezer zenerajongó szavazata alapján ítélték oda.