Szólóalbumot ad ki a Depeche Mode alapító tagja

2003.02.14. 16:02
Martin L. Gore, a Depeche Mode egyik alapító tagja és zeneszerzője április 28-án jelenteti meg a Mute lemezkiadónál a COUNTERFEIT2 című második szólóalbumát. Az album első kislemeze, a Stardust pedig április 14-én jelenik meg. A dal David Essex klasszikusának a feldolgozása.

Martin L. Gore
A most megjelenő új albumon Gore tizenegy radikálisan átdolgozott - eredetiben már híressé vált - számot vonultat fel olyan előadóktól, mint Lou Reed, Iggy Pop, Nick Cave And The Bad Seeds, Kurt Weill, John Lennon, Brian Eno és David Essex.

Martin L. Gore az elmúlt 18 hónapban saját stúdiójában dolgozott azokon a dalokon, amelyek a leginkább megérintették őt az évek során. 21. századi fülledt blues, fájdalmas elektronikus és country dallamok mind-mind az album sajátjai, amelyek lelkét Martin dalok iránt érzett szeretete adja.

,,Egy olyan lemezt szerettem volna csinálni, amely túlhalad a rajongók távlatain" - nyilatkozta Martin - ,, Valamiért mindegyik dalt szeretem, és ez ad egy közös fonalat az albumnak. Talán leginkább a mély érzések, amelyek összekötik őket, és persze személyesen kötődöm hozzájuk."