Erik, Alexandra
EUR 383,31 Ft
USD 365,41 Ft
9 °C
23 °C

Munkácsy-kép kalapács alatt

MTI
2003.02.20. 10:39
Április 12-én 60 millió forintos kikiáltási áron kerül kalapács alá Munkácsy A baba látogatói című képe. Virág Judit, az aukciót lebonyolító Mű-Terem Galéria társtulajdonosa elmondta: a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma még nem jelezte, hogy élne elővásárlási jogával.

Virág közölte: a 60 millió forintos kikiáltási ár a II. világháború óta a legmagasabb induló összeg a magyar aukciózás történetében. Felidézte, hogy az álomhatárnak számító 70 millió forintos leütési áron 1998-ban kelt el a Parkban című Szinyei Merse Pál-festmény. Ezt tavaly két Gulácsy Lajos-kép ára szárnyalta túl 80 millió, illetve 95 millió forintos leütési árral. Utóbbi, a Régi instrumentumon játszó hölgy című alkotás tartja a magyar rekordot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek