Gálvögyi János kapta az idén a Déri János-díjat

MTI
2003.03.27. 21:56
Gálvölgyi János színésznek, közéleti szereplőnek ítélték az idén a Déri János-díjat. Az elismerést csütörtökön - a színházi világnapon - adták a Madách Színházban. A díjazott az Egy, kettő, három című Molnár Ferenc-vígjátékban lépett közönség elé az Erzsébet körúti teátrumban.

A 41 éves korában, 1992 áprilisában elhunyt Déri János számos népszerű tévé-, illetve rádiómusor munkatársa, szerkesztője, "életre hívója" volt. A "jó ötletekért" a sok műfajban tehetségesen tevékenykedő személyiségeknek odaítélhető arany egyforintos előoldalán a Déri János-felirat, a hátlapján a kitüntetett neve és az átadás évszáma szerepel.

Az elismerést Déri János egykori televíziós és rádiós kollégái, barátai alapították. A testület tagjai között van például Endrei Judit, Kóthy Judit, Low Katalin, Szegvári Katalin, Farkasházy Tivadar és Wisinger István.

Az eddigi díjazottak: Bereményi Géza, Márta István, Sebestyén Márta, Koltai Róbert, Geszti Péter, Hobo, Fábry Sándor, Verebes István, Alföldi Róbert és Hernádi Judit.