Gotan Project és Taraf de Haidouks a Pecsában

MTI
2003.04.04. 11:28
Két, egymástól távoli zenei világot képviselő együttes, a francia-argentin Gotan Project és a román Taraf de Haidouks április 9-én közös koncertet ad a Petőfi Csarnokban.

Gotan Project a tangó, a dub és a funky elemeit a modern elektronikus zenei eszközökkel ötvözve egészen új zenei hangzást hoz létre. A koncerteken tizenkét argentin és francia zenész, táncos lép fel. A Gotan Project az idén elnyerte a BBC Rádió World Music díját a legjobb új zenekar kategóriában.

Az est másik vendége a romániai Taraf de Haidouks, amely magyarul annyit jelent: "tiszteletre méltó útonállók zenekara". Az együttes, amely az énekesek mellett tucatnyi hegedűsből, harmonikásból, gitárosból és nagybőgősből áll. Produkciójukban a cigányzene és a balkáni - délszláv, bolgár, török - zenei hagyományok találkoznak. A Taraf de Haidouks 1995-ös lemezét az év világzenei produkciójává választották, tavaly pedig az együttes a legjobb európai zenekar kategóriában elnyerte a BBC Rádió World Music díját.

A szerdai koncert előzenekara az autentikus magyar cigányzenét és saját dalokat is játszó Szilvási Gipsy Folk Band, amely ezúttal új formációban, harmonikával és bőgővel kiegészülve lép fel.