Duna Karnevál már nyolcadszor

Magyar Nemzet
2003.06.04. 10:02
Magyar művészek mellett az idén is számos külföldi társulat szórakoztatja a közönséget a június 13-án kezdődő nyolcadik alkalommal megrendezett Duna Karneválon.

A tánc és a zene szinte minden műfaját felvonultató tíznapos kulturális találkozónak Budapest és három vidéki település ad otthont. A házigazda BM Duna Művészegyüttes mellett a karneválon 55 zenei és táncegyüttes vendégszerepel, közülük 13 hivatásos társulat. A nemzetközi találkozóra érkeznek művészeti csoportok Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Romániából, valamint Finnországból, Görögországból, Írországból, Olaszországból, Spanyolországból és Mexikóból.

A programok Budapesten a Vörösmarty téren, a BM Duna Palotában, a Vajdahunyadvárban, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a budai Várban, az Olasz Kulturális Intézetben, Mátyásföldön és Békásmegyeren, illetve Budakalászon, Ürömön és Balatonföldváron zajlanak.

A hagyományos táncgálának, június 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpad lesz a helyszíne: a Tánc - Világ - Karnevál című programban görög, olasz, mexikói és erdélyi együttesek lépnek fel.