Új fővárosi rádióadó indul, a Rádió Extrém

MTI
2003.07.08. 11:40
Új, 24 órás sugárzású rádióadó kezdi meg működését a fővárosban hamarosan; az FM 94,2-n fogható Rádió Extrém főként a fiatalokhoz, és a fiatal felnőttekhez szól majd - közölte az FM-4 Rádió Kft. ügyvezetője az MTI-vel. A rádió legkésőbb augusztus 25-ig megkezdi adását, mondta Fridély László.

A frekvencia elnyerésekor a rádió indításának határideje 2003. májusa volt, azonban az adótoronyhoz való feltelepülésük - amely eredetileg a XIX. kerület körzetében lett volna - rajtuk kívül álló okok miatt meghiúsult - tette hozzá. Ezért halasztást kértek az Országos Rádió és Televízió Testülettől (ORTT), amelynek a határideje augusztus 25-én jár le - ismertette.

A Rádió Extrém a Citadelláról sugározza majd adásait; a műsorvezetők válogatása még tart, de az már biztos, hogy a rádió munkatársai között lesznek olyanok, akik országosan ismertek, s népszerűek a fiatalok körében - közölte. Az ügyvezető szavai szerint a műsorstruktúrába hírblokkot is terveztek, de az még nem dőlt el, hogy saját szerkesztésű információkkal tájékoztatják-e majd hallgatóikat.

A Rádió Extrém főként a fiatalokat érintő és érdeklő kérdésekkel foglalkozik majd, hangvételét pedig a "vadság, vagányság, valamint az igényesség jellemzi" majd. Zenei világát különleges slágerek, szokatlan feldolgozások és remixek, valamint igényes elektronikus zene alkotja.