Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

A Pannon Rádió nevet változtat

MTI
2003.07.19. 11:34
Eddigi szlogenjét kívánja a jövőben névként használni a Pannon Rádió - erősítette meg az MTI értesülését szombaton az adót működtető Gidó Média Kft. ügyvezető igazgatója.

"A társaság a héten kérte a médiahatóságot, hogy jegyezze be a Magyar Zene Rádiója elnevezést" - közölte Gidófalvi Attila, aki másfél hónapja beszélt arról az MTI-nek hogy át kívánják keresztelni a médiumot.

"Az elmúlt időszak botrányai után ezzel a névvel nem lehet megfelelni a magyar piacon" - fogalmazott akkor.

A Pannon Rádió 2000 őszén kezdte meg működését; a társaságban nem sokkal később szerzett - ajándékozással - 26 százalékos tulajdonrészt a Csurka István MIÉP-elnök által életre hívott Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány, amellyel a kft. tavaly májusban szakított.

Ekkor a minden, a rádióhoz fűződő jog birtokában lévő Gidófalvi Attila új helyről kezdett műsort sugározni.

A Hírközlési Felügyelet végül mintegy féléves vita után záratta le az alapítvány által - a hatóság szerint szabálytalan módon - működtetett adót. A Gidófalvi-féle Pannon Rádió ekkortól sugározza ismét adását; az alapítvány stúdiójából szóló műsor jelenleg az interneten fogható, ám az MTI pénteken több forrásból is megerősített értesülései szerint a csapat arra készül, hogy műholdas médiumot indítson Rákóczi Rádió néven.

Az ügyvezető igazgató, aki több alkalommal is megpróbálta tulajdonosi taggyűlésen kizáratni a cégből az alapítványt, egy hónapja vesztette el jogerősen azt a pert, amelyben visszakövetelte az ajándékozott tulajdonrészt.