Csődközelben a Penthouse

FigyelõNet
2003.07.23. 11:18
A Newsweek szerint a dolgozók július közepén már csak heti bérük egynegyedét kapták kézhez. A CNN szerint a magazin tulajdonosa, alapítója Bob Guccione luxuslakását, vagyis penthouse-át (ami a felhőkarcolók, illetve épületek tetején lévő luxusingatlanokat jelenti eredetileg) kénytelen elárvereztetni, de legalábbis meg akar szabadulni tőle.

A Bloomberg szerint egy hitelező máris ráteheti a kezét az ingatlanra, tehát a bevétel korántsem biztos, hogy Guccionéhoz folyik majd be. Egyes hírek szerint már a magazin megjelenése sincs biztosítva: a nyomdai költségeket képtelenek ugyanis kifizetni, ezért csúszott a legújabb szám kibocsátása. A Penthouse példányszáma emellett a hetvenes évekbeli ötmillióról mintegy félmillióra esett vissza a Newsweek éetesülései szerint. A cég áprilisban már nehézségekbe ütközött, amikor nem tudta 41,8 millió dollár értékben kötvényeseit kifizetni.

A cég korábban cáfolta a csődközeli állapotról szóló híreket, ám azóta sem történtek érdemi lépések a magazin megmentése érdekében - vélekednek elemzők. Mások úgy vélik, a magazint az vitte a végveszélybe, hogy tartalma az elmúlt időben egyre merészebbé vált, és ez elijesztette a korábbi vevőkört. A lap alapítója megpróbálta korrigálni a szerkesztők "tévedéseit", de elképzelhető, hogy ez a lépés már későn jött.