Kis költségvetésű független filmben játszik Ethan Hawke

2003.07.30. 15:41
Az amerikai fiatal színészgeneráció legjobbjai szerepelnek a Visszajátszás (Tape) című független filmben: a Gattaca című sci-fiben már együtt feltűnő, Oscar-díjra jelölt Ethan Hawke (Kiképzés, Mielőtt felkel a nap, Nyakunkon az élet, Holt költők társasága) és Uma Thurman (Ponyvaregény, Veszedelmes viszonyok) mellett Robert Sean Leonard (Az ártatlanság kora, Holt költők társasága) is játszik Richard Linklater (Mielőtt felkel a nap, Henyek) filmjében.

A Visszajátszásban két régi barát, Vince (Hawke) és Jon (Leonard) tíz évvel az érettségi után újra találkozik egy amerikai kisváros motelszobájában. A régi emlékek felidézése közben egy tisztázatlan esemény is szóba kerül: Vince azt állítja, hogy Jon tíz évvel korábban megerőszakolta barátnőjét, Amyt (Uma Thurman). Amy később megjelenik a szobában, és ezzel az események új fordulatot vesznek.

A film az egyre jelentősebb szerepet játszó független produkciós cég, az InDigEnt számára készült. A céget Gary Winick rendező-producer (Mostohám a zsánerem) alapította 1999-ben, és kizárólag százezer dollár körüli költségvetésű, digitális videókamerával rögzített produkciók készítésével foglalkozik. A Visszajátszás október 16-tól látható a magyarországi mozikban.