Komolyzenei hétvége Tiszadobon

MTI
2003.08.06. 11:10
Rohmann Imre, Ausztriában élő zongoraművész Beethoven-estjével csütörtökön kezdetét veszi az V. Tiszadobi Zongorafesztivál vasárnapig tartó programsorozata.

A rendezvénysorozatnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település Andrássy-kastélyának franciakertje és szalonja, valamint református temploma ad otthont - mondta a zongoraművész, aki pénteken este ad koncertet a fesztiválon, Chopin, Debussy és Liszt-műveket szólaltatva meg.

Az összesen hat koncertet kínáló fesztivál keretében ugyancsak pénteken egy fiatal, ám már eddig is szép nemzetközi sikereket elért művész, Balog József is bemutatkozik. Szombaton ugyancsak két hangversenyt rendeznek: délután a település református templomában a Németországban és Franciaországban élő Hernádi Ákos, illetve Mocsári Károly ad kétzongorás koncertet. Este a francia Francois-Frédériq Guy lép fel az Andrássy-kastély színpadán. A fesztivál vasárnap Kocsis Zoltán koncertjével zárul, az esten Kelemen Barnabás hegedűművész és Hajnóczy Júlia énekes működik közre.