Bábos tábor nyílt az Esztergomi Várszínházban

MTI
2003.08.11. 14:09
A Nagyváradi Bábszínház művészeinek irányításával immár harmadik alkalommal megrendezett egyhetes programban csaknem száz gyermek vesz részt - mondta el a várszínház kuratóriumának jegyzője a megnyitón.

"A tábor lényege, hogy közelebb hozza a gyermekeket a bábszínház világához. Ennek érdekében beavatja őket a paraván mögötti színjátszás rejtelmeibe, s megismerteti velük, miként valósul meg egy előadás a szövegkiválasztástól a bemutatóig" - összegezte Pintér Zsuzsanna.

Hozzátette: a résztvevők megismerkednek az úgynevezett síkbáb, a kesztyűs báb, az improvizatív-kreatív játék, valamint az árnyjáték titkaival.

A bábkészítő műhelyben az előre elkészített elemekből összeállítják az előadásokhoz szükséges bábokat, díszleteket, kellékeket, a záró programban pedig a résztvevőkből alakított csoportok előadják műsorukat - közölte.

A Rátkai Márton Zenés Műhely Janikovszky Éva: Ha én felnőtt volnék című zenés komédiájával szórakoztatja a nézőket, kedden. Szerdán és pénteken a Cirkuszkabaré, szombaton pedig A három kismalac című produkciót adják elő a Nagyváradi Bábszínház művészei.

A bábos tábor munkájában 2001-ben negyven, tavaly hatvanöt gyermek vett részt, az idén pedig több mint harminc jelentkezőt hely hiányában el kellett utasítani - ismertette Pintér Zsuzsanna.