Új műsorok a Hálózat Tv-n

Magyar Hírlap
2003.08.29. 13:52
Új műsorstruktúrával jelentkezik szeptembertől a több mint egy éve működő Hálózat Televízió, amely főként az országos csatornák műsoráról kiszorult, de mégis komoly érdeklődésre számot tartó eseményekkel foglalkozik, írja a Magyar Hírlap.

Októbertől újra hetente jelentkezik majd a Kulturális hírmagazin, amelyben a vidéken nyíló kiállításoktól kezdve a színházi premiereken át a fesztiválokig minden jelentős rendezvény helyet kaphat. Dokumentum-műhely címen, hetente háromszor félórás dokumentumfilmek kerülnek a csatorna műsorára, a Nyitott világ című programban pedig három ismeretterjesztő kisfilmet láthatnak majd a tévénézők, például a magyar Nobel-díjasokról, az országunk természeti szépségeiről, és a felsőoktatási intézményeikről.

A Különjárat című könnyűzenei magazinban főleg magyar együttesek szerepelnek. Ősztől hetente sugároznak magyar kísérleti filmeket, amelyek előtt az alkotók rövid műmagyarázatot adnak. Szeptemberben új sorozat indul, amelyben színművészek és közéleti személyiségek Varnus Xavér zenei kíséretével részleteket olvasnak fel Márai műveiből. A Hálózat TV komolyzenei magazin indítását is tervezi, hiszen ez a műfaj még a közszolgálati csatornákon is ritkán kap helyet.