Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Darvasi László sikere Németországban

litera.hu
2003.09.01. 14:49
Nagyszerűnek ítéli a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung kritikusa Darvasi László elbeszéléskötetét, a Szerezni egy nőt, amely most jelent meg németül a Suhrkamp kiadónál. A vasárnapi lap kritikusa szerint a tizenhét rövid elbeszélés félreismerhetetlenül a koszovói háború hatására született, és bármely politikai kommentárnál jobban érzékelteti a pogromok és agresszió gyötörte térség légkörét. A lap Magyarország irodalmi reménységének nevezi Darvasi Lászlót, akinek ez a negyedik kötete németül.

Darvasi felolvas művéből a szeptember 10-én kezdődő berlini nemzetközi irodalmi fesztiválon, ahol a német közönség a Nobel-díjas Kertész Imre új könyvével, a Felszámolással is megismerkedhet. A nemzetközi kortárs irodalmat feltérképező fesztiválon felolvasó estje lesz még Parti Nagy Lajosnak, Márton Lászlónak, Zilahy Péternek és Szijj Ferencnek, valamint felolvasást tartanak Nádas Péter "Vonulás. A fotográfia szép története" című művéből. Parti Nagy Lajos Ibusár című színművének németországi bemutatója szintén a fesztivál idején lesz.