Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nemzetek hetei az Örökmozgóban

MTI
2003.09.01. 15:18
Immár 7. alkalommal rendezik meg a Filmemlékezet esztivált az Örökmozgóban. A nemzetközi fesztiválra az idén a Los Angeles-i filmarchívumból is érkezik előadó és kópia is. Az idei programsorozatban magyar vonatkozású osztrák alkotás, illetve horrorfilm is szerepel.

Szeptember 11-17. között emellett bolgár filmhét lesz, illetve azt megelőzően - szeptember 5-től 9-ig - kínai alkotásokat vetítenek.

Októberben, Szentpétervár alapításának 300. évfordulója kapcsán a Len Filmtől érkező alkotásokat tűzi műsorra az Örökmozgó, olyanokat, amelyek vagy a városban készültek, vagy ott játszódnak.

A Zsidó Nyári Fesztivál keretében - e hét kedden, szerdán és csütörtökön - Yale Strom zsidó klezmer zenész látogat el az Örökmozgóba. Októberben pedig tisztelegnek a 60 éves francia színművész, Catherine Deneuve előtt.

A mozi az idén is helyet ad a Titanic fesztiválnak, bekapcsolódik a Budapesti Őszi Fesztivál és a Bohémia Fesztivál programjaiba, november elején országos svájci filmhetet rendeznek, november végén vagy december elején iráni filmek szerepelnek az Örökmozgó műsorán. Az év végén cseh filmeket tűznek műsorra a moziban.

Az Erzsébet körúti filmszínházban az idén vezetik be a tagsági kártyát, amely több szolgáltatásra 25 százalékos kedvezményt nyújt.