Nemzetek hetei az Örökmozgóban

MTI
2003.09.01. 15:18
Immár 7. alkalommal rendezik meg a Filmemlékezet esztivált az Örökmozgóban. A nemzetközi fesztiválra az idén a Los Angeles-i filmarchívumból is érkezik előadó és kópia is. Az idei programsorozatban magyar vonatkozású osztrák alkotás, illetve horrorfilm is szerepel.

Szeptember 11-17. között emellett bolgár filmhét lesz, illetve azt megelőzően - szeptember 5-től 9-ig - kínai alkotásokat vetítenek.

Októberben, Szentpétervár alapításának 300. évfordulója kapcsán a Len Filmtől érkező alkotásokat tűzi műsorra az Örökmozgó, olyanokat, amelyek vagy a városban készültek, vagy ott játszódnak.

A Zsidó Nyári Fesztivál keretében - e hét kedden, szerdán és csütörtökön - Yale Strom zsidó klezmer zenész látogat el az Örökmozgóba. Októberben pedig tisztelegnek a 60 éves francia színművész, Catherine Deneuve előtt.

A mozi az idén is helyet ad a Titanic fesztiválnak, bekapcsolódik a Budapesti Őszi Fesztivál és a Bohémia Fesztivál programjaiba, november elején országos svájci filmhetet rendeznek, november végén vagy december elején iráni filmek szerepelnek az Örökmozgó műsorán. Az év végén cseh filmeket tűznek műsorra a moziban.

Az Erzsébet körúti filmszínházban az idén vezetik be a tagsági kártyát, amely több szolgáltatásra 25 százalékos kedvezményt nyújt.