Natália
1 °C
7 °C

Vendégművészek a szolnoki művésztelepen

MTI
2003.09.24. 09:56
Hat festő- illetve szobrászművész kapott alkotási lehetőséget a szolnoki művésztelep vendégműtermeiben szeptembertől egy évre, őket tizennégy pályázó közül választotta ki a Magyar Alkotóművészek Szövetségének műteremelosztó bizottsága - tájékoztatta az MTI-t a telep művészeti menedzsere.

Verebes György hozzátette: a bizottság a pályázatok elbírálásába bevonta a város önkormányzatának és a Szolnoki Művésztelepi Egyesületnek a képviselőjét is.

A művészeti menedzser tájékoztatása szerint a szolnoki művésztelep vendégműtermei egyre népszerűbbek az alkotók körében. Mindezt bizonyítja, hogy nemcsak festők szobrászok, de iparművészek is jelentkeztek a pályázatra.

"Őket munkaeszközök, berendezések hiányában még nem tudták fogadni, de lehetséges, hogy hamarosan ez is megoldható, például szövőszékek beszerzésével vagy égetőkemence építésével" - fűzte hozzá a művészeti menedzser.

A műtermek használatáért a művészek alkotásaikkal a szolnoki önkormányzat képzőművészeti gyűjteményét gazdagítják - mondta Verebes György.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?