Vendégművészek a szolnoki művésztelepen

MTI
2003.09.24. 09:56
Hat festő- illetve szobrászművész kapott alkotási lehetőséget a szolnoki művésztelep vendégműtermeiben szeptembertől egy évre, őket tizennégy pályázó közül választotta ki a Magyar Alkotóművészek Szövetségének műteremelosztó bizottsága - tájékoztatta az MTI-t a telep művészeti menedzsere.

Verebes György hozzátette: a bizottság a pályázatok elbírálásába bevonta a város önkormányzatának és a Szolnoki Művésztelepi Egyesületnek a képviselőjét is.

A művészeti menedzser tájékoztatása szerint a szolnoki művésztelep vendégműtermei egyre népszerűbbek az alkotók körében. Mindezt bizonyítja, hogy nemcsak festők szobrászok, de iparművészek is jelentkeztek a pályázatra.

"Őket munkaeszközök, berendezések hiányában még nem tudták fogadni, de lehetséges, hogy hamarosan ez is megoldható, például szövőszékek beszerzésével vagy égetőkemence építésével" - fűzte hozzá a művészeti menedzser.

A műtermek használatáért a művészek alkotásaikkal a szolnoki önkormányzat képzőművészeti gyűjteményét gazdagítják - mondta Verebes György.