Műsorváltozás az MTV-n

MTI
2003.10.14. 13:10
Miközben takarékossági intézkedések miatt műsorokat szűntet meg, saját gyártású sorozatok, filmek, egyedi produkciók műsorra tűzését tervezi az MTV - derült ki hétfőn Vadas Mihály programigazgató-helyettes tájékoztatásából.

Saját gyártású televíziós sorozatokat is kíván indítani a jövő év elejétől a Magyar Televízió - mondta Vadas az MTI-nek. A pályázatot - amelynek értékelése november elején zárul le - szórakoztató műsorokra írták ki; "ebbe a kategóriába pedig elég sok minden belefér, a 3-13 részes filmtől a szappanoperáig".

"Meglehetősen nagy hagyománya van ennek a stílusnak a Magyar Televízióban, elegendő, ha a sokáig és nagy sikerrel bemutatott Szomszédokra gondolunk", fogalmazott, hozzátéve, céljuknak tekintik, hogy igényes műsorokat juttassanak el a nézőkhöz.

Vadas Mihály a költségekre vonatkozó kérdésre annyit közölt, tudják, mennyibe kerül egy ilyen szériát képernyőn tartani, a pontos összeg meghatározásától azonban elzárkózott.

A műsorváltoztatással kapcsolatos terveik közül Vadas az MTV által támogatott filmek (Novák Emil:Sobri), és egyedi műsorok (Szilágyi János: Nagyítás) műsorra tűzése mellett műveltségi sorozatok, kulturális híradó és uniós játék indítását említette.

A filmkínálatra terveik szerint több családi mozi lesz a jellemző. A kereskedelmi csatornáknál jóval kisebb teret adnak az akciófilmeknek. A programigazgató-helyettes közlése szerint a nyáron bevezetett takarékossági intézkedések nyomán lesz olyan műsor, amelyik megszűnik, de olyan is, amelyen a képernyőn is látható változások következnek be.