Gálvölgyi János lesz a Keresztapa

2003.11.17. 12:26
A napokban kezdődött a Rap, Revü, Rómeó című film forgatása, melyben Gálvölgyi János a keresztapa. A film a nyolcadik kerület mélyén játszódik, főszereplői romák, kínaiak és magyarok vegyesen.

Az öthetesre tervezett forgatás főleg éjszaka zajlik majd, szinte végig valódi helyszíneken: a Keleti pályaudvar környékén, a Vidámparkban, és a Népszínház utcában. A többszálon futó filmben keverednek a vígjátéki, krimi és romantikus elemek. Az egyik szál Dodi bácsi, a kisstílű maffiózó története, a másik a fiatal Rómeóé, aki apja elvesztése után kerül nagybátyjához, Dodi bácsihoz, ahol beleszeret Ji-Langba, a kínai lányba. A történet harmadik szála egy nógrádi faluból feljövő rapbandáé.

A címszereplő Rómeót Csányi Dávid, szerelmét Huang Phong alakítja, Dodi bácsit Gálvölgyi János, a maffiózót Stohl András, de szerepel még Ónodi Eszter és Monori Lili is. A forgatókönyv társírója és rendezője az elsőfilmes Oláh J. Gábor, operatőre a szintén elsőfilmes Jánossa Zoltán. A kísérőzenét Kicsi Tyson, Priegel Szabolcs (Anima Sound System) és Boros Mátyás szerzi.

A film várhatóan 2004 tavaszán kerül a mozikba, az InterCom forgalmazásában. Az elsőfilmeseket pártoló Laurinfilm produceri iroda az InterCommal közösen pályázott a filmmel a látogatottsági alapnál: legalább 80 ezer nézőt vállallva 40 millió forintot kaptak.