A legtöbb előadás, a legkevesebb bér a szegedi színházban

MTI
2003.11.27. 16:01
Kétszer annyi előadást ígért decemberre Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján. Ez köszönhető annak is, hogy sok művész Gregor József kezdeményezésére jelképes 1 forintos gázsit kér.

"Nagyüzem lesz a színházban, egymást követik az új és felújított, valamint a hagyományőrző produkciók" - mondta a színházigazgató. A műsorból kiemelte Puccini: Tosca című operáját, amelyet több éves szünet után mutatnak be Angyal Mária rendezésében, mások mellett Gregor József, Berkes János, Németh József és Temesi Mária tolmácsolásában.

A hagyományos Strauss-gálát december 23-án, a Karácsonyi Dixie Gálát december 28-án rendezik meg, ahol kifejezetten karácsonyi dalok szerepelnek a műsoron.

Székhelyi József kitért arra, hogy az év utolsó napjának estéjén Van, ami Amerika címmel zenés óévbúcsúztatóra és szilveszteri mulatságra várják a közönséget.

Idén azzal segítik a szegedi teátrumot, hogy munkájukért jelképes gázsit, 1 forintot kérnek. A kezdeményezés Gregor József Kossuth-díjas operaénekes nevéhez fűződik, aki élete első rendezését, Verdi: Don Carlos című operáját 1 forintért állította színre októberben. Azóta több művész is hasonlóképpen döntött honoráriumát illetően.