Czakó Zsolt a világ legjobb designerjei között

MTI
2003.12.09. 14:37
Czakó Zsolt grafikusművész-designer-t a Londonban megjelenő Thames and Hudson kiadó The Typographic Experiment című kiadványa a designer-szakma 37 világnagysága közé sorolta.

A grafikusművész a Magyar Iparművészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció tanszékének tanára és az Articsók Stúdió alapítója a fotográfiában, a tipográfiában, az alkalmazott grafikában és a "televíziós művészetben" ért el nemzetközi sikereket. Több mint 16 éve állít ki szerte a világon, és számos szakmai díjat kapott.

A könyvtervezés, kulturális rendezvények, kiállítások külső megjelenésének és színházi plakátoknak a tervezése mellett arculatteremtést is végez. Munkái közé tartozik a Friderikusz produkció első, 1994-es arculata, az MTV egyes és kettes csatornájának 1997-ben kidolgozott arculata. Kliensei közé tartozik a MOL Rt., a Paksi Atomerőmű, a Magyar Fejlesztési Bank, a MatávCom, a Moltelecom, a Dimenzió Magánnyugdíjpénztár is. Három éve Czakó Zsolt tervezi a köztársasági elnök és hivatalának levelezési arculatát és fontosabb kiadványait is.