Magyar antológia Párizsban

2004.01.19. 11:29
A Magyar Kultúra Napján egy hiánypótló könyv párizsi bemutatójának ad helyet a magyar kultúra párizsi központja. Január 22-én - a Budapesten novemberben bemutatott, új - Az "Állj fel" torony árnyékában című antológiából olvas fel részleteket Lukács Sándor és Tóth Éva. A kötet, amelyet A. Szabó Magda és Ablonczy László szerkesztett, XX. századi Franciaországban élő és élt magyarok naplóiból, leveleiből, verseiből illetve a velük készült interjúkból válogatva ad képet francia földön töltött éveikről.

A kötet hazai bemutatóját múlt év novemberében tartották a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A párizsi bemutatóra a Magyar Kultúra Napján, január 22-én kerül sor, mely alkalomból Tóth Éva és Lukács Sándor színművészek részleteket olvasnak fel a könyvből; Bognár Eszter fiatal, Párizsban élő zeneszerző pedig zongorán saját szerzeményeit játssza előpremierként lemezbemutatója előtt.

A remények szerint a magyar nyelvű kiadást a jövőben egy francia nyelvű átdolgozott kiadás követi majd; s már készül folytatásként egy magyar nyelvű interjúkötet is a ma Franciaországban élő magyarokkal.