Hunyorításokkal írták Johnny Depp filmszerepét

Cinematrix
2004.02.20. 11:22
Johnny Deppnek szánják a főszerepet a The Diving Bell and the Butterfly (A búvárharang és a pillangó) című filmben, amely Jean-Dominique Bauby önéletrajza nyomán készül. Bauby 43 évesen szélütés következtében a bal szeme kivételével teljesen megbénult - beszámolóját a stroke előtti és utáni életéről hunyorításokkal diktálta.

Az önéletrajzi mű további különlegessége, hogy az 1995-ben bekövetkezett tragédia előtt a francia Elle szerkesztőjeként dolgozó Bauby nemcsak egészséges éveiről, illetve az önnön tehetetlen testében való raboskodásról ír, hanem megörökíti fantáziája szárnyalását is: teljesen épen maradt elméjével utazásokat képzelt el olyan egzotikus helyekre, ahol sosem járt.

A könyvet, amelynek megjelenése után Bauby csak két napot élt. Öt évvel később a CAA ügynökség a jogokat a Universalnak adta el, amely a A zongorista forgatókönyvéért tavaly Oscar-díjat nyert Ronald Harwoodra bízta az adaptálást. A rendező Julian Schnabel lesz, aki dolgozott már Depp-pel a Mielőtt leszáll az éj című filmben.

Cinematrix