Hatvanegy könyvkiadó versenyben

MTI
2004.02.24. 17:01
Hatvanegy kiadó százhuszonnégy kiadvánnyal nevezett a Szép magyar könyv 2003. évi versenyére, a nyolc megpályázható kategória mindegyikébe érkezett jelölés - tájékoztatta Paál Rózsa, a verseny titkára kedden az MTI-t.

A legtöbb, szám szerint 33 kiadványt a művészeti könyvek és albumok kategóriában nevezték a könyves cégek, a szépirodalmi és ifjúsági könyvek sorából 25 kötetet jelöltek a kiadók - mondta a titkár.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) által kiírt verseny első fordulójában az előzsűrik értékelik a köteteket. A tizenegy tagú főzsűri az előzsűrik elnökeiből, valamint a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnökségének delegáltjaiból áll.

A Szép magyar könyv versenyének díjait a hagyományok szerint ezúttal is az ünnepi könyvhét nyitó napján adják át. Az idei, immár 75. ünnepi könyvhetet június 3-tól 7-ig rendezi meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése. A budapesti központi eseménysorozat új helyszínre, valószínűleg a Szent István-bazilika előtti térre költözik.