Megtalálták Harry Potter bolgár ellenfelét

Cinematrix
2004.02.25. 10:18
Egy Londonban tanuló bolgár fiú fogja játszani a bolgár kviddicscsapat kapitányát és Hermione szerelmét, Viktor Krumot a Harry Potter és a Tűz Serlegében. A szüleivel a brit fővárosban élő tinédzsernek állítólag két komoly ellenfele volt, és csak hosszas habozás után választották őt a film készítői.

A másik két Krum-aspiránst a február 4-5-i szófiai szereplőválogatáson találták: ekkor több mint 600 bolgár ifjú jelent meg a bozontos szemöldökű, kampós orrú, görnyedten járású karakter szerepére áhítozva, ám a helyi zsűri, amelyet Viktor Bozsinov ismert bolgár producer vezetett, csak 46 jelöltről küldött Londonba videofelvételt.

A Warner castingosai a csapat felét engedték tovább a következő fordulóba. Az újabb rostálás után már csak ketten maradtak, ám végül ők is alulmaradtak a Londonban élő bolgár fiúval szemben, akinek a nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Bozsinov a bolgár Novinite.com hírügynökségnek elmondta, hogy a londoniak több jelöltben is fantáziát láttak, így nem tudja, hogy végül miért nem kellett egyik Bulgáriában választott Krum-színész sem a Warnernek.

A Harry Potter-könyvek szerzője, JK Rowling állítólag az indította bolgár kviddicscsapat szerepeltetésére a Harry Potter és a Tűz Serlegében, hogy a balkáni ország az 1994-es futball-világbajnokságon negyedik helyezést ért el.

Bulgáriában elhangzott olyan javaslat, hogy a filmben a teljes bolgár kviddicscsapatot bolgár gyerekekből kellene verbuválni, a Warner azonban nemet mondott az ötletre: ők állítólag még Krum szerepét is hajlandók lettek volna egy román fiúnak adni, ha a bolgár jelöltek közül egy sem vált volna be.