Áll az alku - új tévés vetélkedő a hétvégétől

MTI
2004.03.30. 18:42
Áll az alku címmel új, hetente jelentkező, egyórás vetélkedőt indít a TV2; a műsor első alkalommal e hét vasárnapján, a későbbiekben pedig péntek esténként kerül adásba.

A vetélkedő elején a kétszáz néző - két csapatban - verseng egymással az általános műveltséghez tartozó kérdések megválaszolásában, majd a győztes csoport tagjai küzdenek tovább, eldöntendő, ki a húsz legjobb.

Melléjük a második fordulóban még egy játékost sorsolnak, majd a vele kiegészült csoport tagjai közül az a két játékos kerülhet a döntőbe, aki a legtöbb helyest választ adja a további kérdésekre. A döntőben már csak egy kérdést kapnak: aki gyorsabban mondja a helyes választ - vagy akinek az ellenefele hibázik - az szállhat versenybe a 21, pénznyereménnyel teli koffer egyikének tartalmáért.

Az egyetlen talpon maradó a játék e szakaszában több ponton is "alkudhat", azaz felajánlott összegért kiszállhat, vagy dönthet úgy, hogy továbbmegy az egy és ötvenmillió forint közötti nyereményért.

Kereszty Gábor, a TV2 vezérigazgatója elmondta, az Áll az alku külföldi mintára készült, az a holland Endemol cég a jogainak tulajdonosa, amely a Big Brother-t is kifejlesztette.