Az ORTT vizsgálja az Anyacsavart

MTI
2004.04.01. 22:51
Elrendelte az RTL Klub Anyacsavar című műsorának tartalmi vizsgálatát csütörtökön az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) - közölte a médiahatóság szóvivője az ülést követően az MTI-vel.

Az ORTT tavaly áprilisban hozta nyilvánosságra a gyermekek és fiatalok elektronikus médiumokban való megjelenítésével kapcsolatos ajánlását - emlékeztetett Vékony Éva.

A dokumentumban megfogalmazott elvek betartása "kiemelten fontos olyan esetben, amikor a kiskorú bemutatása a műsorszámban érinti a szülő-gyermek kapcsolatot, a család által nyújtott érzelmi biztonságot, valamint felmerül annak lehetősége, hogy a műsorszám a kiskorú családi életének intimitásait is feltárja a nagyközönség, és ezáltal természetesen a kortársak számára" - idézte a szóvivő az ajánlásban foglaltakat.

A produkció ügyében egy civil szervezet panasza alapján vizsgálatot indított az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. A beadványt megfogalmazó szervezet álláspontja szerint a műsor veszélyezteti a gyermekek testi, lelki, erkölcsi fejlődését.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója a vizsgálat hírére az MTI-nek azt mondta: a műsor kifejezetten családbarát, családcentrikus, a családi értékekről, az európai értékekről, a toleranciáról szól, "a közszolgálati műsor mintapéldánya".