Valér
4 °C
8 °C

Megjelent az Asimov-film előzetese

Index
2004.04.14. 11:19
A nyáron mutatják be a világ mozijai az Isaac Asimov ihlette Én, a robot című sci-fit Will Smith és high-tech robotok főszereplésével, de a filmnek már most megtekinthető a legújabb előzetese, amelyből kitűnik: az androidok is dühbe tudnak jönni - írja a Cinematrix.

A robotika törvényei szerint nem tehetnék. "1. A robot nem árthat az embernek, és nem nézheti tétlenül, ha az embert veszély fenyegeti. 2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberek parancsainak, kivéve, ha ezek a parancsok az első törvénybe ütköznek." És látszólag minden rendben is van: 2035-ben, amikor a film története játszódik, a robotok már ugyanolyan természetes részei a háztartásoknak, mint ma a mosógép vagy a porszívó, az emberek pedig bíznak bennük - kivéve egy enyhén üldözési mániás detektívet, Del Spoonert (Will Smith). Neki meggyőződése: a bűncselekményt, amelynek ügyében nyomoz, robot követte el. Senki sem akar hinni neki, ám vizsgálódásai során az egész emberi fajt fenyegető veszély, összeesküvés nyomára bukkan.

Az előzetest, amely ízelítőt ad az Alex Proyas (A holló, Dark City) rendezte filmből, QuickTime formátumban, három különböző méretben nézheted meg: