Már forgatják az Ocean's eleven folytatását

Cinematrix
2004.04.27. 12:04
Az Ocean's Eleven sikere után a rendező, Steven Soderbergh nem hagyta annyiban a történetet, és megíratta a második rész forgatókönyvét is, hogy a sztárgárda még egyszer összeálljon és bebizonyítsa, hogy Las Vegas után három európai nagyváros kaszinóját is képes kirabolni. A forgatókönyv elkészült, a sztárok igent mondtak, így már csak Brad Pitt felépülésére kellett várni (a Trója forgatása közben Achilles-ín szakadása volt), hogy végre foroghasson a kamera.

Április 13-án azonban már le is forgatták a folytatás első jelenetét a Lake Forest vasútállomáson Chicago közelében. A történet fő cselekménye az egyik híres Rembrandt-kép, az "Éjjeli őrjárat" elrablása lett volna, de mivel nem volt biztos, hogy befejeződnek Amszterdam Nemzeti Múzeumának felújítási munkálatai, egy nagyon fontos XVII. századi irat tűnik majd el az Egyesült Holland Kelet-India Társaságtól.

A felvételek nemcsak Chicagóban és Amszterdamban készülnek, hanem sorra kerül majd New York, Róma és Párizs is. Az első rész szupercsapatába (George Clooney, Brad Pitt, Andy Garcia, Julia Roberts, Matt Damon és Don Cheadle) újabb tagok is kerülnek: Catherine-Zeta Jones és Vincent Cassel, az operatőr azonban ismét maga az Oscar-díjas Soderbergh lesz, ezúttal is Peter Andrews álnéven.