A veszprémi színház Székelyföldön

MTI
2004.05.10. 11:26
Sepsiszentgyörgyön mutatja be a héten Németh László Galilei című drámáját, Harold Pinter Utolsó pohár, valamint A szerető című két egyfelvonásosát a veszprémi Petőfi Színház.

A veszprémi társulat több évtizede ápol kapcsolatokat Háromszék magyar teátrumával, a Tamási Áron Színházzal; az együttes hétfőn utazott el a legújabb turnéra a székelyföldi nagyvárosba.

Kedden és szerdán a Galileit, csütörtökön és pénteken a két Pinter-darabot adja elő a veszprémi társulat Sepsiszentgyörgyön, mind a négy előadás este hétkor fog kezdődni.

Németh László drámáját Ruszt József Kossuth-díjas, kiváló művész, rendező állította színre Veszprémben, s a Galileiben Vass Gábor, Cservenák Vilmos, Meszléry Judit Jászai-díjas, valamint Lukács József Aase-díjas színművész játssza a főbb szerepeket.

Az amerikai író egyfelvonásosait Korognai Károly állította színre a veszprémi teátrumban, s hárman játsszák el a kamara-darabokat a sepsziszentgyörgyi Tamási Áron Színházban is: a rendező Korognai Károlyon kívül Csarnóy Zsuzsanna és Szalma Tamás adja elő a Pinter-műveket.