Meseregényeket visz a Móra az ünnepi könyvhétre

MTI
2004.05.25. 18:03
Életmű-sorozatok újabb darabjait, mese- és ifjúsági regényeket visz a júniusi 75. ünnepi könyvhétre a Móra Kiadó - mondta a kiadó vezérigazgatója keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A száz százalékos magyar tulajdonban lévő, részvénytársasági formában működő Móra gazdaságilag és közönségsiker szempontjából is sikeres évet zárt tavaly - mondta Cs. Tóth János.

A vezérigazgató az MTI-nek elmondta: a Móra Kiadó tavaly 120 könyvet jelentetett meg, az idén már 150-nél járnak, de ennek fele utánnyomás. A kiadó tervei szerint az év végéig összesen 100 új kötetet adnak közre.

Közlése szerint folytatják a kiadó egykori mentora, "szellemi anyja", a tavaly elhunyt Janikovszky Éva életmű-sorozatát: írásai közül ezúttal az Akár hiszed, akár nem című gyermekkönyvet adják ki újra.

Fekete István életművéből a Tíz szál gyertya című novellafüzért jelentetik meg a könyvhétre. Fekete István az Édesapám volt... címmel, az író fiának közreműködésével életrajzi könyvet jelentet meg a kiadó. A fotókkal kiegészített kötetben eddig nem publikált leveleket, napló-töredékeket, elemző és méltató írásokat, tanulmányokat gyűjtött kötetbe ifjabb Fekete István.