2000 művész lép fel a Magyar Magic évadban Londonban

MTI
2004.06.15. 17:05
A 2003 novemberében elindult nagy-britanniai Magyar Magic magyar kulturális évad aktuális eseményeiről és a Budapesti Operettszínház sikeres vendégszerepléséről tartottak tegnap sajtótájékoztatót a színházban. Egy éven keresztül 450 programra kerül sor, amelyeken közel 2000 művész lép fel.

Júniusban a Magyar Magic rendezvénysorozat középpontjában a fővárosi művészek és alkotóműhelyek bemutatkozása áll. A megnyitó napján, június 20-án Dés László Metszetek című új lemezét mutatja be, négy napon át naponta két koncertet ad hét kortárs dzsesszmuzsikus és késő éjjel még dzsesszklubokban is fellépnek - amint arról a zeneszerző a tájékoztatón beszámolt.

Június 21-én a londoni kortárs művészeti központban, az Institute of Contemporary Arts-ban nyolc kreatív design cég képviselője tart prezentációt a budapesti piac új trendjéről, az üzlet és a művészet kapcsolatáról. Láthatóak lesznek magyar divatmodellek - Zoób Kati alkotásai - video show és webdesign is. Június 22-23-24-én, ugyanitt a Krétakör Színház Moliére: Mizantróp című előadását láthatja a londoni közönség.

Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója számolt be ezután a színház viharos londoni sikeréről. Június 8-12. között szerepeltek Kálmán Imre Marica grófnő című klasszikus operettjével a világhírű Sadler Wells színházban, ahol rendszeresen világsztárok lépnek fel. A hét előadást - amelyet hétezer ember látott - még a szigoráról híres Times kritikusa is négy csillaggal tüntette ki. A színészeket alig akartak estéről-estére leengedni a színpadról. Nagy valószínűséggel nem ez volt mostanában az utolsó fellépésük Londonban.