Kórházba került a Ramones gitárosa

MTI
2004.06.20. 15:33
Súlyos fertőzéssel kórházba került Johnny Ramone, a Ramones együttes gitárosa és jelen pillanatban még nem lehet tudni, hogy mennyi ideig szorul majd orvosi felügyeletre.

A punkzene egyik legeredetibb amerikai együttesének tagjai között az elmúlt években tagjai közül Joey, az énekes nyirokmirigyrák következtében három évvel ezelőtt halt meg, Dee Dee Ramone basszusgitáros pedig drog túladagolása miatt két éve távozott az élők sorából. Egyikük sem érte meg ötvenedik születésnapját.

A most 55 esztendős Johnnyt Los Angelesben, a híres Cedars-Sinai klinikán kezelik, fertőzése az orvosok szerint prosztatarákjával függ össze. A zenész és felesége által kiadott közlemény szerint Johnny jövő héten kikerülhet a kórházból. Az éppen harminc évvel ezelőtt alakult Ramones együttes az amerikai punk rangos társulata volt 1996-ig, amikor feloszlott. A bandát 2002-ben beválogatták a Rock and roll halhatatatlanjai közé.

Valamennyi zenész felvette a Ramone vezetéknevet - Johnny valódi családneve Cummings, Joeyt Jeffrey Hymanként, Dee Deet pedig Douglas Colvinként anyakönyvezték. Tagja volt az együttesnek Tommy, a dobos és menedzser, aki Budapesten született és igazi neve Erdélyi Tamás.