Sophia Lorennel nyílt meg a Gresham palota

MTI
2004.06.21. 16:21
A Four Seasons szállodalánc egyik legszebb láncszemének tartják a volt Gresham palotából újjávarázsolt hotelt, amely péntek óta fogad vendégeket a budapesti Lánchíd tövében, szemben a királyi várral. Sophia Loren volt a Four Seasons Szálló megnyitójának díszvendége.

A 179 szoba egy részéből a Lánchídra és a Várra nyílik kiállítás, akárcsak az éttermekből és a konferenciatermekből. Az elnöki lakosztályból nem hiányzik a kandalló sem. A 223 négyzetméteres királyi lakosztály a szálloda második emeletén található és teraszáról a Vár és a Mátyás templom látképe tárul a vendég elé. A dunai panorámás szoba ára kétszázezer forint körül van, míg a királyi lakosztályért valamivel kilencszázezer forint alatti összeget kell fizetni.

Az 1906-os nyitás idején lehetett talán ilyen a századforduló magyar építészetének egyik legimpozánsabb épülete. Majdnem 100 évvel a hajdani építkezés után 110 millió dolláros beruházással csendben, mindenféle külön ünnepség és sajtótájékoztató nélkül nyílt meg a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, amely a lánc 63. tagja. A budapestiek már birtokba vették a házat: a kávéház és a bár a hétvégén már teljes gőzzel működött.

A ház könnyű, olaszos, mediterrán és magyaros jellegű konyhát visz. A vezető séf a tunéziai Abdessar Zitouni, a kávéházban Gullner Gergely, a híres magyar vendéglátós dinasztia ifjú tagja a séf, a cukrász a francia Damien Piscioneri.

A Four Seasons, amely a világ leggyorsabban növekvő, luxus szállodákat üzemeltető láncai közé tartozik, jelenleg 20 szállodát épít, szerte a világon. Sokan foglaltak már náluk szobát, 2005-re pedig jó néhány csoportot is várnak a Fours Seasons Gresham Hotel Palace Budapestbe.