Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

John Malkovich lesz Gustav Klimt

MTI
2004.07.07. 20:13
John Malkovich, a kitűnő amerikai színész alakítja Gustav Klimt osztrák festő szerepét, s mellette több világhírű sztár is játszik abban a német filmben, amelyet a chilei Raoul Ruiz rendez - jelentették be szerdán a film producerei.

Malkovich (Veszedelmes viszonyok, Egerek és emberek, A vámpír árnyéka) oldalán a filmben szerepet kapott a francia modell, Laetitia Casta (Asterix és Obelix), valamint a főként német tévésorozatokból ismert Veronica Ferres és a nagy drámai színész, Otto Sanders (Berlin fölött az ég) - adta hírül az észak-rajna-vesztfáliai filmakadémia képviselője Düsseldorfban.

Gustav Klimt (1862-1918), az art nouveau irányzatához tartozó festő - aki rendkívül érzéki módon ábrázolta a nőket - 1897-ben megalapította a bécsi szecesszió mozgalmát, amely szembefordult a 19. század végén uralkodó, elfogadott képzőművészeti normákkal. Erotikától fűtött képei gyakran vívták ki a kor ítészeinek haragját.