Red Hot Chili Peppers a brit listavezető

MTI
2004.08.02. 17:48
Az amerikai Red Hot Chili Peppers rockbanda Live In Hyde Park című korongja vezeti a legfrissebb angol általános albumlistát és a rocklemezeknél is az élen áll.

Ez azért várható volt, ugyanis nyáron többször is megtöltötték a zenekar rajongói a londoni Hyde Parkot a Chili koncertjein, ezeknek a zenei anyagát jelentették meg most CD-n. A 40-es albumlista második helyére a múlt heti éllovas Streets, A Grand Don,t Come For Free című munkája került. A Streets név mögött egyébként Mike Skinner dance énekes-dalszerző rejlik. A harmadik helyen jelenleg a Scissor Sisters formáció azonos című lemezét találjuk - az együttest augusztus 8-án a budapesti Sziget Fesztiválon is meghallgathatják az érdeklődők.

Újra visszaküzdötte magát a Top 10-be Anastacia, akinek a nevét viselő albuma a 7. helyen található. A kanadai Avril Lavigne Under My Skin című LP-je nyolcadik a sorban, míg a 10. helyen a rockzene új csillaga, a Maroon5 zenekar Songs About Jane című CD-je szerepel. Új lemeznek nem sikerült felkerülnie a legkeresettebb 40 album közé, így csak helycseréket regisztrálhatunk a listán.